Местан зове Близнашки да спре уволненията

Местан зове Близнашки да спре уволненията | StandartNews.com

"Аз съм първият лидер на политическа сила, който пое ангажимент, че ще води позитивна кампания. Няма да се занимаваме с компромати, няма да атакуваме политическите си опоненти. Убеден съм обаче, че те няма да откликнат на подадената ръка". Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан на предизборен митинг на партията в с. Бяла река, Шуменско.

По думите му най-вероятно отново ДПС ще е "основният гъдел" на предизборната кампания. "По телевизията сутрин чувате: "Ние няма да се коалираме с ДПС", посочи той пред събралите се симпатизанти. "Защо? Проблем ли е ДПС - най-евроатлантическата партия на България?", попита той. Лютви Местан отсече, че Движението за права и свободи не е проблемът на българската политика, а е решението на проблемите на демокрацията и политиката в България. Той бе категоричен, че именно ДПС е партията, която е казала, че страната ни се нуждае от плавен преход към демокрация и е дала своя принос за това.

"Но казахме още, че преходът трябва да бъде без реваншизъм", посочи той. Местан заяви, че напоследък се забелязва "една опасна тенденция" на политически уволнения, които не водят до стабилност, и се обърна към президента и премиера с надеждата този процес да спре, преди да се е задълбочил, "защото от служебния кабинет очакваме не политически уволнения, а надпартийно управление, да се гарантират честни и прозрачни избори".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай