Местан: Вървим към съгласие с Орешарски

Местан: Вървим към съгласие с Орешарски | StandartNews.com

София. Предлагам конкретиката по секторни политики да е предмет на обсъжданията утре следобед или вдругиден. Вървим към съгласие с БСП и имаме готовност с конкретни предложения с оглед на разполагане на конкретни действия във времето. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в края на срещата с парламентарната група на Коалиция за България, на която бяха представени приоритетите на бъдещия кабинет на Пламен Орешарски. Местан предложи след срещите отново публично да се оповести до какво съгласие по програмата на кабинета са стигнали двете политически сили.

Той допълни: „Искаме да поставим един много силен акцент върху непосредствена задача пред всички ни – споразумението с Европейския съюз за следващия програмен период. България трябва да дефинира своите национални цели в споразумението с ЕС. Силен акцент от нашата предизборна платформа е България да залага не само на производството на зърно, а и на производството на плодове и зеленчуци. Имаме конкретни предложения за уреждане на статута на малката ферма, за да може европейската субсидия да стигне до планинския животновъд. Не търпи отлагане обсъждането на субсидия за биоземеделието и животновъдството".

Местан поясни, че ДПС е партия, която подлага на критичен анализ и собственото си политическо наследство. "Не се свеня да кажа, че през 2005 г. - 2006 г. избрахме най-лесния, но не най-правилния подход за разпределяне на субсидиите за земеделските производители – избрахме разпределение на субсидиите на обработваема площ, вместо на произведена продукция", каза още Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай