Местан: Тефтерчето показва, че Ц.Ц. и Б.Б. са поръчители

Местан: Тефтерчето показва, че Ц.Ц. и Б.Б. са поръчители | StandartNews.com

София. "От съдържанието на тефтерчето става ясно, че Ц.Ц. и Б.Б са поръчителите на онова, на което Филип Златанов е само изпълнител", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан при дебатите по освобождаването на Златанов като член и председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

По думите му, много по-важният въпрос е кои са политическите поръчители на технологията на злото – наречена управление на ГЕРБ. "Това е тефтерчето на технологията на злото като механизъм на упражняване на властта от ГЕРБ през четирите години на управление", коментира той.

„Закономерно, заради това тефтерче И.Ф. си отиде. Днес ще освободим и Ф.З. Искам да попитам председателя на комисията – кой стои зад инициалите Ц.Ц. и Б.Б. От съдържанието на тефтерчето става ясно, че те са поръчителите на онова, на което Филип Златанов е само изпълнител", заяви лидерът на ДПС. „Авторът на абревиатурите дължи отговор. Той трябва да ги разчлени. Питам г-н Златанов - какво означават тези абревиатури. Кой е Б.Б. от тефтерчето? Знаете ли кой е? Това е тефтерчето на задкулисието. Ако днес протестите са срещу задкулисието, това тефтерче разкрива как са се взимали решенията в България, колко са били независими независимите граждани", заяви Местан.

„Решенията се взимаха не в комисията, а извън комисията. Комисията трябваше само да санкционира политически непослушните – не само политически опоненти, но и от собствената ви партия. Представяте ли си тази партия да управляваше още 4 години? До какъв абсурд щеше да стигне делегитимирането на институциите. Не ви стигна времето да подчините съдебната власт. Там успяхте частично и слава Богу, че там не успяхте, защото това щеше да бъде не просто краят на европейска България, но и на институционалната", заяви Местан.

Той се обърна към депутатите от ГЕРБ с призива: „Имате последен шанс днес във връзка с дебатите да застанете пред тази трибуна и да се разкаете, да признаете: „Да, такива ги вършехме". Подценявате българския народ – това вече е цинично".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай