Местан с Гьокче в Кърджали, отказа да говори

Местан с Гьокче в Кърджали, отказа да говори | StandartNews.com

Изключеният от ДПС Лютви Местан се появи на паметника Тюркан чешма край Могиляне, но отказа да отговори на въпросите на журналистите. Той се поклони пред паметника, придружен от главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. Заедно с тях бе турският посланик Сюлейман Гьокче, и представителите на ДПС Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Ахмед, както консула на Турция в Пловдив - Алпер Акташ, Бахри Юмер - областният управител на ДПС в Кърджали и кмет на Джебел. Турският външен министър Мевлют Чавашоглу обаче не дойде.

Обвиненият в накърняване на националните интереси Местан отказа да прави всякакви изявления, а само се поздравяваше с местните хора. Хафъзов пък призоваваше на турски език за подкрепа. Преди да се поклонят пред Тюркан чешма, те се бяха събрали на алтернативен митинг на гробищата, където е гробът на невръстната Тюркян, която загива по време на възродителния процес. Там главният мюфтия е произнесъл молитва.

След кратък престой на Тюркaн чешмa сваленият лидер на ДПС заедно с турския посланик и придружаващите ги лица, се отправиха към Момчилград, където все пак по-късно се очаква да говори пред медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай