Местан предпочита интелекта на Орешарски

Трябва да се търси формула извън ГЕРБ, казват от ДПС

Местан предпочита интелекта на Орешарски  | StandartNews.com

София. ДПС са ориентирани към проекта на Пламен Орешарски и на БСП и категорично отхвърлят вариант за коалиции с ГЕРБ или Атака.

"ГЕРБ е тотално нелигитимен субект, неспособен да управлява страната. Трябва да се търси формула извън ГЕРБ. Не е време нито за еднопартийни кабинети, нито за коалиционни съглашения". Това заяви пред БНТ лидерът на ДПС Лютви Местан.

Коалиция между ДПС и политическа партия Атака не е възможна под каквато и да е форма, тъй като това би означавало тотално израждане на политиката, подчерта Местан. "Време е за нова формула за управление на страната, за управление с използването на интелектуалния потенциал на страната. Звучи клиширано, но избираме правителство на интелекта пред правителство на интуинативното начало", каза лидерът на Движението. Той очерта предстоящия сценарий така: "Първият мандат ще бъде получен от ГЕРБ и най-вероятно пред нас ще бъде изправена достолепната фигура на Бойко Борисов като кандидат за министър-председател. Той обаче е човек от миналото. От другата страна е Пламен Орешарски. Аз избирам интелекта, избирам първо лице, множествено число - "ние", което използва Орешарски, а не "аз" - аз построих магистрали, аз направих детски градини, метро. Избирам Орешарски пред изблиците на егото. Със закани и емоционални напъни няма да успеем да изведем България от кризата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай