Местан: България няма ясна позиция за "Южен поток"

Местан: България няма ясна позиция за "Южен поток"  | StandartNews.com

София. Основният проблем е в това, че България не можа да изработи ясна национална позиция по "Южен поток". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна.

Позициите за проекта до момента са се лутали от невъзможната позиция - строим "Южен поток", въпреки ЕК, до пълното отрицание на проекта, смята той.

Тези две крайности се проявиха и в днешните дебати, ако искаме този проект да се реализира е време да изработим ясна национална позиция, добави Местан.

Позицията на ДПС по отношение на "Южен поток" е изказана отдавна, изтъкна Местан. Този проект можеше да се реализира само в съгласие с ЕК и международното право, продължи той.

Местан коментира и искането на оставка на Орхан Исмаилов. "Ние приветстваме позицията на министър-председателят Бойко Борисов да удържи на натиска и да не снеме от длъжност Орхан Исмаилов", каза той.

Така трябва, но ако Орхан Исмаилов трябва да остане заместник-министър за сметка на новините на турски, това не е принцип, а сделка, грозна сделка. Не бих искал да бъда в положението на колегите от „Патриотичният фронт", които ще носят товара на отговорността да са заместник-министри или областни управители, за сметка на стратегически интереси, цели, права, обясни Местна.

От ДПС не са съгласни с това да Слави Бинев да ръководи комисията по култура в парламента, но с охота приемат с неговия глас да седят като министри, стана ясно от изказването на Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай