Мая Манолова описа най-добрия кандидат за кмет на София

В сряда се очаква да бъде представена кандидатурата на "Левицата" за кмет на столицата

Мая Манолова описа най-добрия кандидат за кмет на София | StandartNews.com

В сряда се очаква да бъде представена кандидатурата на "Левицата" за кмет на София. По този повод Мая Манолова от "Изправи се БГ" коментира пред БНТ, че има нужда от силен ляв кандидат, от обединена обща кандидатура, която да не е удобна на ГЕРБ и Борисов.

Виждаме двама кандидати на десницата, зад които наднича Бойко Борисов. Приличат и двамата на първите резерви на ГЕРБ. На Борисов може да не му се наложи да изкара титуляра. Според Манолова може ГЕРБ да подкрепят някой от вече издигнатите кандидати - Васил Терзиев или Вили Лилков.

Тя определи като неясна каузата на Васил Терзиев. През 2019 г. той е бил спряган за кандидат на БСП, през тези 4 години не съм чула публична кауза, свързана със София, зад която да е застанал Терзиев. Не съм чула той да е подкрепял протестите, заяви Мая Манолова.

По думите ѝ кандидатурата на Вили Лилков има за цел да се разедини десният вот. Това е жалко, защото София изостава заради модела "ГЕРБ", заяви Манолова.

Според Манолова левият кандидат за столицата трябва да даде знак на цяла България, че протестите срещу модела ГЕРБ и Бойко Борисов не са забравени.

Манолова каза още, че десните партии се консолидират в атаките си срещу президента Румен Радев, тъй като им трябва враг, след като са предали избирателите си, събирайки се с Борисов и ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай