Мартин Димитров: ГЕРБ имат право да посочат премиера

„Трудно е, но дойде време, в което или ще правим трудните неща, или няма да вървим напред", посочи бившият шеф на СДС

Мартин Димитров: ГЕРБ имат право да посочат премиера | StandartNews.com

София. „Ако постигнем съгласие за политиките, всякакви персонални решения са възможни. Най-добрият вариант за България е ГЕРБ и Реформаторският блок да постигнат съгласие по четири-пет основни теми – съдебната реформа, енергетиката, КТБ, реформата в администрацията". Това коментира пред TV7 Мартин Димитров от СДС.

Според него ГЕРБ са победители и е тяхно право да предложат личността на премиера.

„Трудно е, но дойде време, в което или ще правим трудните неща, или няма да вървим напред", посочи той и добави, че хоризонтът на правителството трябва да е кратък – максимум две години – за да тръгнат бързо реформите.

Димитров каза, че разговорите с ГЕРБ, които ще се проведат днес, ще са само за политика и имена няма да се обсъждат. Реформаторите категорично изключват правителство с участието на БСП, ДПС и Атака. Имат известни резерви и към НФСБ заради антиевропейското говорене там.

„Силно смутен съм, че ГЕРБ преговаряше с БСП и ДПС досега. Няма да допуснем пряка, косвена или тайна подкрепа с участието на БСП, ДПС и Атака. Това са партиите, които бяха модел „Орешарски" и ние не ги приемаме под никаква форма в управлението", каза още Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай