Маргарита Попова получи почетен знак "Стефан Стамболов"

Маргарита Попова получи почетен знак "Стефан Стамболов" | StandartNews.com

София. "Основанието за наградата е за принос към държавността, а моето присъствие в обществото и на политическата сцена, е свързано работа за държавата, откакто имам трудов договор за работа". Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова, която получи почетния знак "Стефан Стамболов".

Хубаво е, когато културни, просветени и ангажирани хора в обществото са в състояние да посочат другия и да му признаят приноса към лидерството, смята вицепремиерът. По този начин те отправят послание към всички останали за най-важното в ценностната ни система, за доброто, отбеляза тя.

Oсновната цел на Стамболов е била да работи за единението на България народ , за достигне нация, почитана на европейското поле, отбеляза вицепремиерът. "И днес можем да го направим и затова и една от моите каузи, откакто съм в политиката е единението на нацията. И днес посланието ми към моя народ е да се съединим и да се уважаваме, защото съгласието е в основата на националния ни напредък", категорична бе тя.

"Законът и словото са моята кауза в лидерството. Ненавиждам злоупотребата със закона и мисля, че много от причините за бедите са неглижирането му", каза още Попова и продължи: "Загрижена съм, че днес се злоупотребява със словото. Затова внимавам с думите и аудиториите, пред които ги казвам. За мен тази награда е вдъхновение за живота ми в бъдеще и не се съмнявайте, че съм отдадена на българския народ и на съгласието ни", обяснява Попова, цитирана от БГНЕС.

"Моя кауза е България да присъства и да бъде уважавана на форумите зад граница и ще се боря столът на българската държава да бъде пълен и на мястото си", заключи вицепрезидентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай