Марешки: Започнаха провокации срещу мен

Марешки: Започнаха провокации срещу мен | StandartNews.com

Бизнесменът и независим кандидат-президент Веселин Марешки е притеснен от информация, че може "да се извърши нещо" срещу журналистката Валя Ахчиева, което да бъде пришито на него.

На извънредна пресконференция бизнесменът се оплака от "провокациите", на които е подложен, като допусна, че в основата са неговите бензиностанции. Преди няколко дни Валя Ахчиева разкри, че Марешки продава горивото си на загуба. "Точно това е и проблемът на тези хора, че чрез нашата дейност над 1,5-2 млрд. лв. годишно губи картелът от това, че има бензиностанции VM Petroleum", коментира бизнесменът. Трудно е човек да се примири с такива загуби, констатира той.

"Не съм се обадил аз на Ахчиева, за да й дам платена консултация за горивото. За наша радост направихме връзка. Това нещо не може да го измисли самата Ахчиева, а група от хора", коментира Марешки. Той смята, че самата Ахчиева не знае, че е "бушон" в тази схема.

На въпрос има ли конкретна информация дали някой готви нещо срещу журналистката, Марешки отговори: "Всеки, срещу когото е правила материали, може сега да си отмъсти и да бъде пришито на мен". "Целта е няколкото месеци до изборите аз да не мога да си говоря за изборите", заподозря той. "В момента тя прави мишена себе си, защото всеки един, срещу когото е пускала материали преди това, може да отиде да използва този момент и да й отмъсти, като това бъде приписано на мен", подчерта Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай