Марешки: Радев е подстрекател и страхливец

Призова хората да се вдигнат, а се прибра при жена си, каза лидерът на ВОЛЯ за Радев

Марешки: Радев е подстрекател и страхливец | StandartNews.com

Румен Радев се показа като подстрекател и страхливец, а не като обединител, призова хората да се вдигнат, а се прибра при жена си. Това коментира пред Канал 3 лидерът на ВОЛЯ и заместник-председател на народното събрание Веселин Марешки.

"Доколкото виждам оставка не се иска от парламента, ще издържим. Има много полезни неща, които се предлагат от граждански сдружения и партии. Управляващите се чувстват много самодоволно, а мнозинството им се държи на косъм. Трябваше да се вслушат, но по-рано", смята той.

"Лумпените, пияните и дрогирани опорочават протеста. Вървях до протестиращите, не се страхувам, протестирам заедно с тях, повтарят се по площадите моите искания. Единствените, които не са виновни за ситуацията в България, са готови да си тръгнат – това е ВОЛЯ", каза депутатът.

"Важното е, че хората очакват държавата да им помогне в кризисната ситуация, направеното с мерките е само първата крачка, трябват още. Хилядите хора, които бяха блокирани, не са мнението на протестиращите, ако това продължава възмутените граждани от незаконните действия, ще ги пометат", сподели той.

"Убиваме си държавата, тези хора не помагат на протеста, блокадите циментират протеста, почвам да се съмнявам дали ГЕРБ не си ги организират. Безобразие е и е незаконно да се блокират кръстовища. Хората избягаха от площада, защото Мая Манолова и Христо Иванов опитаха да политизират протеста. Рано или късно ще се види, че някои от протеста не са спонтанно събрали се, а организирани", коментира още Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай