Марешки: Радев да подкрепи референдума на България

Допитването определя бъдещето на всеки българин

Марешки: Радев да подкрепи референдума на България | StandartNews.com

По повод изказване на Румен Радев, че ще продължава да подкрепя не партии, а ценности, Веселин Марешки реагира с остър коментар.

„Всеки път Радев повтаря, че е за ценности, но на практика не свърши нищо освен да размахва юмрук на площада и да разделя хората. Сега му даваме шанс да покаже, че не лъже като подкрепи Референдума на България“, заяви лидерът на ВОЛЯ.

Припомняме, че в Референдума са предвидени 7 въпроса, засягащи ключови за всеки българин политики: за въвеждане на еврото, за ваксинационните паспорти, за това неграмотните да нямат право да гласуват, за членството в НАТО и огромните харчове за въоръжаване, за мажоритарни избори, за президентска република и за изграждане на държавна верига бензиностанции, която веднъж завинаги да се справи с картела, ограбващ българите вече 30 години.

„Тези въпроси се отразяват пряко върху джоба на всеки гражданин. Те олицетворяват ценности на солидарност и съпричастност, за които Радев говори. Ако наистина той има намерение да подкрепя ценности, пръв ще се подпише в подписката за провеждане на Референдума на България. В такъв хаос, до който политиците доведоха страната и показаха, че не могат да взимат отговорни решения, допитването до народа става още по-важно и неотложно“, заяви още Веселин Марешки.

Според него, един истински президент уважава мнението на хората. Ако Радев е такъв, то трябва да се обяви не само „за“ Референдума, но и за провеждането му в деня на изборите. Така няма да се харчат допълнителни държавни пари за допитването.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай