Марешки настъпи Радев за избори на 28 март

Иска само твърди ядра на вота, ще има бум на заразени, коментира лидерът на ВОЛЯ

Марешки настъпи Радев за избори на 28 март | StandartNews.com

Президентът Румен Радев вероятно цели само твърдите паритйни ядра да отидат на избори. Така лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки коментира заявката на държавния глава да насрочи парламентарния вот през 2021 г. за възможно най-ранната дата – 28 март.

„Право на президента е да издаде указ за насрочване на парламентарните избори. Това обаче не трябва да става без обстановката да бъде преценена правилно. Не трябва да има политически инат, а всичко да е сметнато и да бъде в полза на народа”, коментира зам.-председателят на парламента пред Нова тв. Според него вот в края на март означава кампания през февруари и март, когато е снежно и студено и хората не биха участвали.

„В този период е много студено и никой няма да си направи труда да излезе и да подаде гласа си. Това неминуемо ще донесе до много ниска избирателна активност. Примери за това могат да бъдат дадени и от съседна Румъния“, каза Марешки. Според лидера на ВОЛЯ няма проблем изборите да са през май, в кроя на възможния законен срок. Тези два месеца са в срок по закон и те са в рамките на мандата, казва той. И добави, че в изборния процес са ангажирани между 60 и 70 хиляди души.

„Представете си едни секции, които трудно се отопляват и не могат да се проветряват. Ако това се случи през май – прозорците могат да бъдат отворени и да не се предизвика бум на заразените“, обобщи Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай