Манолова: Станишев има евробъдеще, но избира България

Манолова: Станишев има евробъдеще, но избира България | StandartNews.com

София. „Сергей Станишев е политикът в България, който има най-много възможности пред себе си. Той има европейско бъдеще. В момента обаче той избира да остане и да участва в решаването на проблемите в БСП", заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова по бТВ. Тя повтори тезата на левицата, че оставката на лидера не стои на дневен ред.

По думите ѝ "лов на вещици" в БСП няма да има, макар че ситуацията след евроизборите е „тежка и неприятна" и подлежи на детайлен анализ, за да се прецени какви са причините за загубата и дали някой трябва да понесе отговорност. "Няма проблем от супер спешен характер, който да се реши в момента", категорична бе Манолова.  

„Нашите избиратели, левите хора в България нямат усещането, че БСП управлява, че предизборните ангажименти се реализират. Много неща се случиха, но това не се артикулира ясно пред хората. Пред правителството няма хоризонт", посочи тя своите причини за резултата на партията.

Мая Манолова обяви, че има две предизвикателства пред БСП. По думите й са необходими промени, включително и персонални, след заседание на Националния съвет. Също така партията трябва да анализира свършеното от правителството за година управление и дали то отговаря на предизборните обещания на мандатоносителя.

На въпрос кои министри трябва да бъдат сменени, Мая Манолова посочи, че знае какво искат хората, тъй като е прекарала кампанията си преди евровота сред хората, и то не е свързано с конкретно име, а с промяна на живота.

Тя призна, че на голяма част от избирателите не е било обяснено добре как да ползват преференцията, изпратила Момчил Неков, записан под номер 15, в Брюксел. Манолова даде пример с другите партии, чиито кандидати, съвпадащи с номера на партията, също получили висока преференция.

Попитана дали БСП е готова за предсрочни избори, тя отговори: „Ние не се боим от избори. БСП неведнъж е показвала, че много бързо се мобилизира. Още повече, че нивото на нахъсване сред нашите избиратели е много високо, особено след първите пресконференции на ГЕРБ, в които дадоха заявки за реваншизъм".

„БСП е мандатоносител, за нас управлението не е на всяка цена, ще подкрепяме правителството, ако изпълнява в реални срокове предизборните обещания", завърши Мая Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай