Манолова с изнесени приемни на омбудсмана

Манолова с изнесени  приемни на омбудсмана | StandartNews.com

Ще следя стриктно работата на КЕВР, НЗОК и дори на МС, каза соцдепутатката

Ако бъде избрана за омбудсман, соцдепутатката Мая Манолова ще създаде постоянно действащи приемни в шестте икономически района за планиране в България. Това обяви червената фурия по време на изслушването за обществен защитник в парламента вчера. Сегашният омбудсман Константин Пенчев и Манолова са двамата кандидати за поста. "Хората ще бъдат по-близко до институцията, а, от друга страна, ще бъде на пулса на събитията и проблема на гражданите във всеки един регион", каза още Манолова по време на изслушването.

"Особено ефективен би бил един консултативен съвет по конституционните въпроси, какъвто имаше при първия омбудсман", подчерта тя. От своя страна Пенчев направи своеобразен отчет за 5-годишния си мандат. Гласуването на депутатите ще бъде тайно и вероятно ще бъде идния четвъртък. "Не е вярно, че омбудсманът няма правомощия и че едва ли не той е арменският поп, на който всички се жалват", категорична бе Манолова.

Тя припомни, че омбудсманът може да присъства при обсъждане и вземане на решения по всички важни за гражданите теми, което означава, че той има място по време на заседанията на КЕВР, на НЗОК и дори на заседания на Министерски съвет. След изслушването депутати от всички парламентарни групи поздравиха Манолова с представянето й и неофициално коментираха, че е техен фаворит за поста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай