Манолова пред Радев: Без ГЕРБ във властта!

Това коментира тя на консултациите за правителство

Манолова пред Радев: Без ГЕРБ във властта! | StandartNews.com

Може да сте последната политическа група в графика днес с консултации в президентството, но искам дебело да подчертая, че вашето присъствие тук е изключително важно, защото във ваше лице една голяма част от българите на протестите и търсещи по-силна социална защита и справедливост намериха своето представителство в българския парламент. С тези думи президентът Румен Радев посрещна на консултация "Изправи се, мутри вън".

Вие вляхте в парламента нова енергия, дори страст и това е добре, защото дебата трябва да се води именно в парламента. Надявам се, че всичко това ще се трансформира във воля за политическа промяна, посочи той.

Гражданите ни изпратиха в парламента, за да защитаваме техните интереси. Затова ние виждаме нашите приоритети в четири основни посоки. Първият е свързан с умелото управление на здравната криза, ваксинационния план. Вторият с очакванията за незабавна икономическа подкрепа на бизнеса и домакинствата.

Третият приоритет е свързан с очакването на хората да има стабилно парламентарно мнозинство, което да осъществи съдебна реформа и демократичните промени, които се очакват, включително осигуряване на честен изборен процес.

Четвърто място е за формирането на стабилен кабинет, който да застане зад обикновените граждани и българския бизнес и  в  условията на криза да върне доверието в институциите. 60% от хората декларират очакването за създаване на провителство и в тази връзка от нашата група приветстваме Вашата декларация за стабилно провителство, отговори Мая Манолова.

Трябва да  е ясно, че няма да подкрепим правителство, излъчено от Борисов и ГЕРБ, защото народа с вота си даде сигнал, че иска промяна. На второ място, ние бихме подкрепили правителства на партиите на протеста - "Има такъв народ" и Демократична България, посочи Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай