Вторник,

Манолова каза кое правителство подкрепя

От: Редактор -
A
A
A

Мая Манолова съобщи в извънреден брифинг, че ще подкрепи правителство на промяната, т.е. правителство на ИТН или ДБ, хипотези за правителство на БСП не коментира: 

"Обръщам се към ръководството на парламента, освен да се занимава с връщане на папки с мандати, да се заемат с проблемите на българските граждани.

За това сме изпратени там. За съжаление не виждам важните за гражданите теми.

Законът за личната помощ на майките на деца с увреждания и подкрепта на пенсионерите не могат да зависят от желанието на премиера, а трябва в закон да пише, че те ще ги получават до края на тази година като бъдат преизчислени всички пенсии.

Настояваме също така КЕВР да бъде изслушан от НС, защото енергийните дружества са поискали увеличение на парното до 138 %, увеличение на тока до 3%. Предстои искане за увеличаване на водата в техните бизне планове. Настояваме тези теми да влязат в работата на НС

Бихме подкрепили кабинет на промяната, сформиран от извънпарламентарната опозиция. Вотът на българския народ е, че хората не искат партии на статуквото. Дали бихме взели трети мандат, решението е на президента на кого да го връчи. 

От 1 юли ще се вземе решение за цената на парното и тока. Настоявам парламентът да се заеме с проблемите на хората. 

Ясно сме казали ИТН или ДБ е правителство на промяната, което бихме подкрепили." 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички