Манолова и Хаджигенов понижиха Дончева

Предлагат я за зам.-шеф на НС, подкрепят кандидатката на Слави

Манолова и Хаджигенов понижиха Дончева | StandartNews.com

Мая Манолова и Николай Хаджигенов си разпределиха постовете като накрая понижиха Татяна Дончева.

„Парламентарна група ще има. Тя ще се казва „Изправи се! Мутри вън!”.  Председател ще бъде Мая Манолова. Аз ще бъда зам.-председател на групата”, заяви на брифинг съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов.

От своя страна Мая Манолова обяви, че Татяна Дончева ще бъде предложена за зам.-председател на Народното събрание. Досега слуховете покрай коалицията отреждаха на юристката Татяна Дончева номинация за председателския пост в НС

Самият Хаджигенов още сутринта заяви, че Дончева би била "великолепна възможност" за председател на парламента.

„Утре ще внесем проект за създаване на комисия по ревизията. Ще поискаме изслушване на Борисов още в петък за плана за възстановяване и устойчивост”, заяви Манолова и допълни: ”Бих подкрепила Ива Митева за председател на парламента".

Както "Стандарт" вече пита топ юристката на „Има такъв народ” Ива Митева Йорданова-Рупчева е кандидатурата на Слави Трифонов за шеф на парламента. Тя отлично познава освен родното право и законодателството на ЕС. Преподавател е в НБУ. Била е ръководител на дирекция "Законодателна дейност и право на ЕС" в миналия парламент.

Ива Йорданова-Рупчева е член на "Има такъв народ" от учредяването на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай