Манолова гневна. Завежда дело за подслушванията

Иска официална информация от Спецпрокуратурата

Манолова гневна. Завежда дело за подслушванията | StandartNews.com

Ще заведем колективен иск в Европейския съд за правата на човека в Страсбург заради подслушванията. Това заяви Мая Манолова на брифинг за 130-те подслушвани лица около миналогодишните протести, предаде Нова тв.

"Опасявам се за моето име, но и за хората в "Изправи се БГ!“, както и за останалите 130 граждани, които са били подслушвани абсолютно незаконно. Самото класифициране на информацията също е незаконно", подчерта тя.

По думите на Манолова Специализираната прокуратура е поискала разрешение за подслушването от Специализирания съд и той го е дал. Тя окачестви това като "грандиозно посегателство върху гражданските права".

"На мен не ми е известно да има друга европейска държава, която уж по законен начин да подслушва само заради поискана оставка на правителството. Това е техният грях - че поискаха оставката на Борисов“, категорична е Манолова.

"Още днес може да поискаме от Спецпрокуратурата официална информация били ли са подслушвани тези лица или не", посочи тя и поиска държавните органи, които са участвали в това, да получат санкции, както и "това безобразие да бъде прекратено".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай