Четвъртък,

Махат пределната възраст за пенсиониране в армията

От: Администратор -
Махат пределната възраст за пенсиониране в армията
A
A
A

София. До 10 дни Министерството на отбраната ще внесе в парламента предложение за промяна в кодекса за социално осигуряване за отмяна на пределната възраст за пенсиониране в армията. Това ще даде възможност военнослужещите да продължат да работят и след навършването на 52 за жените и 54 години за мъжете. Това заяви военният министър Ангел Найденов след заседание на парламентарната комисия по отбрана. 

 Въпросът бе поставян остро на няколко пъти от военнослужещи и офицери. Достигането на пределната възраст досега забранява те да могат да продължат да работят и военните трябваше задължително да се пенсионират след навършването й. 

"Не предвиждаме, независимо от големите дългове към Военномедицинска академия от страна на Здравната каса, да ограничим свободния прием на граждани в медицинското заведение. В момента съотношението на граждани и военни пациенти в болницата е 72 на 18%", заяви Найденов. 

От 12 вертолета Кугър възможност да летят имат само 2, а на практика във въздуха може да се вдигне само един. В момента има недостиг на гориво за дежурните изтребители, охраняващи въздушното ни пространство, стана ясно от думите на военния министър. 

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички