Лукарски: Резултатите ни показват леко израстване

Лукарски: Резултатите ни показват леко израстване | StandartNews.com

За Реформаторския блок резултатите на местните избори са едно добро представяне. Показваме дори леко израстване в сравнение с парламентарните избори от миналата година. Това заяви пред БНТ лидерът на СДС Божидар Лукарски. И уточни, че "РБ запазва позициите си като част от управленската коалиция".

„Имаме добри постижения на места, в частност кметовете, които излъчихме от СДС като представители на РБ се представиха доста добре", посочи той.

Петър Паунов в Кюстендил спечели на първи тур кметското място, а Златко Живков отива на балотаж в Монтана, припомни Лукарски. „Балотажи ще имаме и водим в Карлово и Петрич. Трябва да отчетем местата, където не се представихме на очакваното ниво, включително и в Хасково, където на първи тур печели кандидатът на ГЕРБ", обясни лидерът на СДС и изтъкна, че резултатът в Хасково е на базата на данни, получени през нощта и тепърва ще има обработване на данни.

„В големите градове листата на места изпреварва кандидатът ни за кмет, което означава, че чисто партийните кандидати не са припознати от голямата избирателна маса на РБ и марката Реформаторски блок носи повече", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай