Лукарски: КЗК не е панацея за всички проблеми

Лукарски: КЗК не е панацея за всички проблеми | StandartNews.com

Комисията е доста специализиран орган, през цялото време се вглеждаме в работата ѝ и нека да кажем, че по всичките казуси, по които се произнася, не е последна инстанция. След това имаме произнасяне на ВАС. КЗК не е панацеята за разрешението на всички проблеми. Това заяви министърът на Икономиката Божидар Лукарски пред "Bulgaria On Air".

Министърът коментира решението на Росен Желязков за оттегляне на кандидатурата му. „Преди всичко това е лично решение и аз не бих могъл да го тълкувам. По-скоро трябва да го направи той. При всички положения този отказ води най-вероятно до нова процедура по избор на състав на КЗК и поставя въпроси за бъдещ председател на този орган", посочи той.

„Личният отказ си е личен отказ. Ще ми се твърдо да вярвам, че това не е партийно решение. Вчера имахме среща в Народното събрание, където беше и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и стигнахме до консенсус, че процедурата трябва да продължи". Така Лукарски отговори на въпрос дали оттеглянето на кандидатурата е партийно решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай