Лоши новини за Борисов. Нова партия преговаря с ПП и ДБ

Лидерът на формацията Борис Бонев обяви кандидатурата си за кмет на столицата

Лоши новини за Борисов. Нова партия преговаря с ПП и ДБ | StandartNews.com

Гражданската организация "Спаси София" беше учредена като партия. Лидерът на формацията - общинският съветник Борис Бонев, вече обяви кандидатурата си за кмет на столицата, информира БНР.

"Аз смятам, че съм готов да бъда кмет на София, но в никакъв случай не бихме допуснали моята кандидатура да бъде причина да не се осъществи обединение", коментира Бонев, цитиран от Нова. 

Три са целите, които "Спаси София" си поставя – победа на местните избори в столицата на първи тур, мнозинство в Общинския съвет и да докажат, че София може да се управлява по-различен начин.

Вече текат преговори с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в търсене на широк фронт срещу ГЕРБ. От "Спаси София" са поставили условие за сътрудничество с двете формации да не колаборират с ГЕРБ на национално ниво, обясни Бонев в ефира на БНТ.

За момента партията няма за цел да влиза в националната политика, но ще работи по структури в цялата страна и ще помага на други местни организации в цяла България.

В учредителната декларация на новата партия се посочва, че "Спаси София" функционира от 14 години и през това време каузата ѝ е привлякла архитекти, урбанисти, учители, икономисти и най-вече активни граждани на столицата.

Борис Бонев предвижда управление на града през честна и безпартийна администрация, както и децентрализация на местната власт. Участие в национални избори може да се случи на по-следващ етап, възможно е формацията да се яви и самостоятелно, но се търсят общите приоритети и обединение на хората, които искат "промяна за София".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай