Лорер с призив за Nexo

Той каза още имало ли е покани към ръководството на СДС за присъединяване към коалицията ПП-ДБ

Лорер с призив за Nexo | StandartNews.com

Бих обобщил дейността на 48-ия парламент със следната фраза: "може, когато иска". Определено смятаме, че успяхме да накараме този парламент да вземе някои наистина добри решения за хората. Това коментира в "Още от деня" Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Като примери той посочи увеличението на лекарските заплати, минималната работна заплата и решението учебниците да станат безплатни за всички ученици. На въпрос защо не са успели да излъчат редовен кабинет, Лорер коментира, че в НС не е имало стабилно мнозинство и че първата политическа сила ГЕРБ не е успяла да се справи с тази задача.

"Хората искат решения на техните проблеми. Именно затова правим обединението между ПП и ДБ, защото вярваме, че това е правилният път да бъдем първа политическа сила и да наложим решението на тези проблеми като приоритет на следващия парламент".

На следващите избори ще започнем обединение между ПП и ДБ, но няма да спрем дотам, защото поотделно нищо няма да стане, вече го пробвахме в 48-ия парламент, коментира Даниел Лорер.

"В 49-ия парламент освен тези формации, смятаме да привлечем още, които споделят всичко, което вълнува хората - нашите градове да изглеждат европейски, доходите да са справедливи".

На въпрос възможно ли е БСП да бъдат сред тези формации, Лорер посочи, че двете партии са взели много добри решения по време на кабинета "Петков", но в 48-ия парламент социалистите са се присъединили към "хартиената коалиция".

"Не затваряме вратата за никого, който е склонен да разговаря с нас по важни теми - както оръжието за Украйна, така и по темата как гласуваме, защото хартиената бюлетина е доказан начин за много нередности в изборния процес".

Не е имало покани към ръководството на СДС за присъединяване към коалицията ПП-ДБ, заяви Даниел Лорер. Коментира, че водят добър диалог с изключения от БСП Явор Божанков.

"Не знам дали ще бъде маст от нашите листи, но като възгледи, които той изповядва, са изключително близки, така че ще разговаряме, разбира се".

Лорер смята, че казусът Nexo се експлоатира за политически цели, а прокуратурата гръмко разгласява определения, които с времето започват да изглеждат различно. Призова темата да не се политизира, докато няма ясни доказателства какво се е случило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай