Лорер каза тежката си дума за Асен Василев

"Продължаваме промяната“ винаги сме настоявали за политики, а не за конкретни хора на конкретни постове

Лорер каза тежката си дума за Асен Василев | StandartNews.com

"Асен Василев се е доказал като истински професионалист, така че ние твърдо вярваме в неговата кандидатура", това каза пред БТА министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер. Той участва в дискусия относно приоритетите на Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз в Дома на Европа.

По-рано днес министър-председателят в оставка Кирил Петков посочи във видеоизявление, че кандидатът за премиер, който "Продължаваме промяната” ще предложи да оглави нов кабинет в рамките на този парламент, е Асен Василев.

"Продължаваме промяната“ винаги сме настоявали за политики, а не за конкретни хора на конкретни постове. Нашата основна политика, с която бяхме избрани и която продължаваме да смятаме за най-важната за България, е това да има законност, прозрачност и да спре корупцията у нас, за да може страната ни да се развива, икономиката да се развива, да има високи доходи и да се справим с всички предизвикателства, които ни се струпаха в последните месеци – войната, пандемията, инфлацията", коментира Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай