Лорер хвърли две бомби – за Шенген и за кабинета

Ще предложи ли ПП правителство?

Лорер хвърли две бомби – за Шенген и за кабинета | StandartNews.com

"Ние няма да предложим кабинет с втория мандат именно заради промените в Изборния кодекс", подчерта депутатът от ПП

Две бомби хвърли силният човек в „Продължаваме промяната” Даниел Лорер – за Шенген и за правителството.

Лорер обвърза блокирането ни за Шенген с връщането на хартиената бюлетина. Битката с хартиената бюлетина загуби цяла България. Хартиената бюлетина ни костваше Шенген. Нидерландският външен министър ни каза в прав текст на цялото българско общество „тук имате проблем с корупцията и с правосъдието”, каза депутатът от ПП в интервю за Нова тв.

„Ние цяла седмица се занимавахме с хартиената бюлетина вместо в корупцията”, подчерта той.

По думите му умишленото бавене на връчването на мандата от страна на президента е дало възможност на така наречената „хартиена коалиция” да се опознае по-добре. „Надявам се президентът Румен Радев да наложи вето на промените в Изборния кодекс”, допълни той.

Лорер коментира и шансовете за съставяне на кабинет. „Мисля, че е амбициозно за колегите от ГЕРБ да направят правителство с първия мандат. Но шансовете с третия това да се случи, са изключително сериозни. Ние дадохме ясен сигнал при какви условия бихме предложили собствено правителство на малцинството с ДБ. Но понеже хартиената бюлетина беше гласувана – ние няма да предложим кабинет на втори мандат”, подчерта Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай