Лобисткият скандал расте. Отговорът на "Продължаваме промяната"

ПП излезе с официално съобщение

Лобисткият скандал расте. Отговорът на "Продължаваме промяната" | StandartNews.com

Нов скандал с „Продължаваме промяната” тече втори ден. Партията сключи договор с една от най-авторитетните лобистки фирми в САЩ в края на миналата година, съобщиха от пресцентъра на ПП. Ден по-рано сайтът BIRD разтресе политическия терен, като пусна във фейсбук споразумението между партията и компанията, както и записа в регистъра на чуждестранните агенти на Държавния департамент.

Договорът е с американската лобистка компания M&M на стойност 100 000 долара. През 2017 г. M&M е лобирала за "банката на Путин" VTB. Нейните собственици са финансирали кампанията на сенатора Менендез, който беше хванат с кюлчета и обвинен в корупция, гръмна BIRD.

Целта на това сътрудничество е да представи положителните страни на България пред политическия елит на САЩ, съобщават в отговор от ПП. От пресцентъра на партията посочват, че договорът е сключен прозрачно, като са спазени всички законови рамки в България и САЩ.

„Увеличаване на инвестициите в България, укрепване на добрите отношения на държавно и партийно ниво, е важна стъпка за промотиране на българските приоритети във Вашингтон“, се казва в съобщението.

Според медийни публикации от вчера, които се позовават на информация от сайта на американското Министерство на правосъдието, ПП е наела  лобистка фирма в САЩ.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кирил
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи