Лидери на опашка за урните

Лидери на опашка за урните | StandartNews.com

На опашка пред урните се наредиха лидерите на партиите и първите държавни мъже в страната вчера.

Най-рано още в 8 часа сутринта бюлетината си пусна бившият председател на ДПС - Ахмед Доган. Сокола упражни правото си на глас в 36-то СОУ в София. Сред най-ранобудните беше и Меглена Кунева, председател на "Движение България на гражданите. Тя пусна бюлетината си около 9 часа в 44-а секция в столицата.

Масово обаче лидерите и първите мъже в държавата започнаха да гласуват след 10 часа.
С половин час разлика дадоха своя вот служебният премиер и президентът. Марин Райков гласува в 10 ч в 32-ра секция в София, придружен от съпругата си. Росен Плевнелиев пък пусна бюлетина в 10.30 в 6-а секция. Държавният глава изчака чинно реда си и гласува след една баба, която беше дошла там с внучето си.

15 минути по-късно бюлетината си безпрепятствено пусна и лидерът на ДПС Лютви Местан в 27-а секция в София.

На дълга опашка обаче се нареди лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той гласува около 11 ч в седма секция в София.

Само 15 минути по-късно бюлетината си пусна и червеният лидер Сергей Станишев в 43-а секция в столицата. Той обаче не се наложи да чака ред. Станишев си тръгна и с букет от симпатизантите му от 5 червени рози.

За сметка на него на опашка се нареди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той пусна бюлетината си в 4.30 ч в 78-о СОУ в Банкя. Въпреки че гласува последен, Борисов подрани в сравнение с миналите избори, когато отиде до урните 10 минути преди края на изборния ден. Освен това за първи път гласува без в двора на училището с него да е и любимецът му - българската овчарка Борко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай