Лидерът на партия МИР призова на 3-ти март на Шипка да има само български знамена

Симеон Славчев предложи всички партийни лидери да подпишат Меморандум за носенето само на националното знаме на България

Лидерът на партия МИР призова на 3-ти март на Шипка да има само български знамена | StandartNews.com

3-ти март е денят, който обединява всички истински българи, така както са били обединени преди 146 години нашите предци, благодарение на които днес живеем в независима и свободна България. 3-ти март е една от най-важните ни исторически дати, защото подписването на Санстефанския мирен договор слага началото на Третата българска държава и то след пет века османско робство в България. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев във връзка с предстоящите чествания на Националния празник на България 3-ти март.

„Днес България и българския народ имаме нужда не от умишлено и ново разделение, така както правят управляващите от сглобката чрез промените в Конституцията, разрушаването на паметници и подмяна на историческата ни памет. Днес българския народ има нужда от обединение. Именно за това предлагам всички председатели на партии да дадем личен пример като призовем по време на предстоящите официални чествания на 3-ти март тази година на връх Шипка и на всякъде другаде в цялата страна, да се носи и вее само и единствено българското национално знаме“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него само това ще успее да обедини българите и предложи всички председатели на политически партии да подпишат Меморандум, който да се публикува публично.

„Свободата на България не ни е подарена или откупена, както се правят днес опити за внушения и манипулации. Свободата на България е извоювана с кръвта на нашите предци, на които отдаваме почит по време на всяка една от историческите ни дати. Всеки опит на български политик или общественик да раздели българското общество трябва незабавно да бъде заклеймено, отхвърляно и да се счита за национално предателство. Нека на 3-ти март тази година всеки един от нас да покаже и да докаже, че е преди всичко българин и вместо партийното си знаме да носи само и единствено националното знаме на България. Така за първи път всички българи ще бъдем единни и обединени, независимо от нашия етнос, религия или политическа принадлежност“, каза още Симеон Славчев.

Той се обърна с призив към всички българи на 3-ти март тази година всички да се качим на връх Шипка и там и масово да честваме Националният празник на Република България.

„3-ти март доказа, че българите успяваме да постигнем целите си само тогава, когато сме единни. Днес България и българския народ имаме нужда от нова национална кауза, която да ни обедини. За да се обединим около по-голяма национална кауза, е необходимо да го направим първо с по-малка такава. Нека първата ни по-малка национална кауза да бъде да честваме заедно тази година на връх Шипка Националния празник на България – трети март и то само и единствено с българското национално знаме“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той допълни, че дава личен пример като председател на политическа партия и се надява, че всички други партийни лидери ще го последват и ще подпишат предложения от него Меморандум за носене само на националното знаме по време на честванията на 3-ти март на връх Шипка тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Георги
преди 3 месеца

Браво за идеята! Който носи чуждо знаме е национален предател! Българите трябва да веят само българското знаме!

Откажи