Летифов: Нека даренията на Пеевски са заразителни

Пеевски е един от най-проверяваните хора и е ясно - при даренията са спазени всички закони

Летифов: Нека даренията на Пеевски са заразителни | StandartNews.com

"Надявам се даренията на Делян Пеевски да бъдат заразителни. Призоваваме към дарителството да се включат още повече хора. Даренията са безкористни, но как да покажем доброто, ако всичко остане в тайна. Още повече, че ако даренията са тайни, вие журналистите ще имате поводи да търсите нещо нередно. Г-н Пеевски е един от най-проверяваните хора и е ясно, че при даренията са спазени всички закони. Необходимостта от тези дарения е реална и аз му благодаря за тях", заяви пред БНТ депутатът от ДПС Халил Летифов.

В парламента не са взимали заплати по време на извънредното положение, а т.нар. "безотчетни пари" всъщност са отчетни и са за подпомагане на дейността на депутатите. "Някои колеги ползват шофьори, други експерти за областите, в които не са толкова добре подготвени и запознати. Пак ще повторя, че народните представители заплати не сме получавали", каза той в коментар на появилите се информации, че народните представители са получили част от заплатите си.

"Разхлабването на мерките носи опасности, но ние казахме по време на изслушването на премиера в парламента, че животът трябва да продължи. Трябва да се върнем постепенно към нормалния начин на живот. Разхлабването на мерките е и за икономическия живот. Трябва да спазваме мерките, защото запазването на здравето на хората е на първо място, но трябва и да ходим на работа. Трябва да намерим златната среда в това отношение", категоричен бе Летифов.

"Управляващите заявиха, че мярката 60:40 е спасила 100 000 работни места. Ако това е така, то това е успех. Две са най-важните неща при тази криза - запазването здравето на хората и запазването на работните места. Мерките дадоха някакъв резултат до този момент, но ние настояваме те да продължат и да бъдат още по-драстични. Ние предлагаме мярката да стане 80:20. Ние можем да предложим много мерки, но трябва да се съобразяваме и с възможностите на бюджета", каза още той.

"За нас е добре да се говори и да се търси най-добрият баланс и решения по време на кризата. ДПС иска да бъде градивно. Ние подкрепяме мерките на щаба и правителството, които запазват здравето на хората и се грижат за икономиката. Народното събрание работи по правилата на извънредното положение. Тези правила ги приехме всички народни представители. Смятам, че в скоро време ще се върнем към нормалния ритъм на работа. На никой не му е отнета думата и всеки може да задава въпроси към нас. Ние винаги сме заявявали, че подкрепяме политиките на управляващите, които съвпадат с нашите виждания. ДПС е против войната между институциите. Трябва да се води диалог между правителство и президентство, за да намираме път за решаване на проблемите в тази ситуация", заяви депутатът от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай