Неделя,

Лавина от критика. Смазват вицепремиера Константинова

От: СТАНДАРТ -
3507
Лавина от критика. Смазват вицепремиера Константинова
A
A
A

Лавината от критика срещу вицепремиера Калина Константинова расте. Причината е, че Константинова тръгна да разселва украинските бежанци в страната, а след отказа им да се преместят обяви, че те вече са проблем на украинската общност у нас. Думите и изкараха десетки хора на протест през МС вчера.

Ако я намаше гражданската реакция срещу думите на вицепремиера Константинова, сега нямаше да има областни управители в лагера в Елхово, в който са настанени украинските бежанци. Аз реагирах арогантно заради високомерното и презиращо хората изказване на български чиновник в нейно лице, и това високомерно презрение към слабите винаги в България идва, за да прикрива неспособността на администрацията, българската, поколения наред да бъде елементарно организирана и за пореден път се оказа, че произвежда само хаос. Да започнеш да обвиняваш гражданите, жертвите и най-слабите, които са бежанците. Те на мен могат да ми се карат, да ми викат, да ме подритват, защото аз съм български гражданин и аз мога да пиша оплаквания, да говоря с техния началник, коментира пред Нова тв проф. Евгений Дайнов.

Отношението на една цивилизована държава се вижда по това как тя се отнася към най-слабите хора, които са на нейната територия. Да им казваш, аз решавам, че прекратявам програмата, аз няма да допусна повече нито един автобус и влак, аз решавам дали да имате права, това не е европейско, това не говори за европейската цивилизация. Това, което говори тази жена,  говори за азиатската диващина, а ние сме европейска страна, и честно да ви кажа, поколения наред ми омръзна администрацията да презира най-слабите, допълни проф. Евгений Дайнов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички