Лаверн: Общество, което обрича младите на безработица, се отрича от собственото си бъдеще

Лаверн: Общество, което обрича младите на безработица, се отрича от собственото си бъдеще | StandartNews.com

Русе. Там, накъдето ни водят десните, няма място за реализация и нормален живот на обикновения човек. Това заяви пред студенти и преподаватели в Дома на учения в Русе кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Достена Лаверн.

По думите й биополитиката в условия на неолиберализъм е нещо много страшно и обрича цели поколения млади хора да са вид вторична суровина и левите партии трябва да се борят срещу това. "Не е нормално хората да се измерват чрез рентабилността си, вместо на тях да се гледа като на личности, които могат да допринесат към обществото със своя талант и неповторимост в качеството си на човешки същества", каза още тя. Според нея неолиберализмът плюс новите технологии е равно на най-страшната антиутопия на 21 век, която грози човечеството. Тя подчерта, че трябва да се върне законността, гарантирана от държавата и обществените институции като ЕС, така че да се осигури правото на икономическа инициативата на отделния човек. "Общество, което обрича младите на безработица се отрича от собственото си бъдеще", категорична бе Лаверн.

Като бъдещ евродепутат тя се ангажира да информира българите за обсъждането на жизненоважните въпроси, които засягат България в ЕС.

След срещата тя представи стихосбирката си пред публика в Русе. Там тя разговаря и с малка бъдеща поетеса, на която подари стихосбирка с послание да бъде смела и уверена в силата на думите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай