Лаверн: Образованието и културата са най-прекият път към икономически растеж

Лаверн: Образованието и културата са най-прекият път към икономически растеж | StandartNews.com

Враца. Възраждането на българската икономика може да стане като стъпим на едно високо образование и култура. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Достена Лаверн на среща с дейци във Враца.

По думите и има предпоставки за това, тъй като приемствеността между поколенията все още е налице, въпреки че 20 г. си съсипваме образованието. „Преди двадесет години ние имахме такова образование, за което ни завиждаха в Европа. Заради това инвестицията в култура и образование е инвестиция в безценното", заяви кандидатът за евродепутат на левицата.

Във Враца Достена Лаверн посети постановката „Забрадката на слънцето" във Врачанския театър. Като любител на театъра и културен журналист, тя често посещава и отразява театрални събития във Франция. Тя посочи, че нашият театър по нищо не отстъпва на този във Франция. „Но лобирането е слабо и аз лично се ангажирам да подкрепям изяви и представяния на българските театрални дейци на европейската сцена", каза кандидатът за евродепутат от левицата.

В разговор с актьорите се изтъкна високото ниво на българския театър и малкото средства, отделяни за театрите. Лаверн подчерта необходимостта от сериозни инвестиции в сектора, което в комбинация с амбициозен ангажимент от страна на театралните дейци, би довело до чувствително съживяване на културната институция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай