Кюлчетата на Борисов срещу Петков и Лена, има ли прилики

Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ

Кюлчетата на Борисов срещу Петков и Лена, има ли прилики | StandartNews.com

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков коментира по необичаен начин скандала със снимките от спалнята на Бойко Борисов в „Бояна”, за които се появиха резултати от прокурорската проверка за тях и установиха, че са манипулирани, като противопостави цялата сага на появилите се пикантни кадри на министър-председателя Кирил Петков и шефката на кабинета му Лена Бориславова.

“Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ. Очевидно и нашите избиратели не са имали съмнения”, заяви Биков пред нова телевизия. “Ние нямаме проблем тези документи да се оповестят. За нас тази тема е приключила", каза Биков.

"Има една друга тема обаче, за която никой не пита”, допълни той, визирайки записи, на които се вижда как премиерът в оставка и шефката на кабинета му влизат заедно в апартамент.

“Премиерът с шеф на кабинета и с действащ председател на парламента - стават едни отношения, които се наричат корупция”, заяви Биков. “Корупция не е само да раздадеш постове. Това е шуробаджанащина и конфликт на интереси”, коментира той и заяви, че това “може да изглежда като жълта тема, но е сериозен проблем”.

“Ако са те, за мен не е много добре министър-председател и началник на кабинета да влизат в някакъв апартамент в 8 часа сутринта. И това се случва преди началникът на кабинета да бъде назначен за такъв. Това е нарушение на морала”, заяви още Биков. “Бориславова е като Краля-слънце. Тя управлява държавата в момента”, обяви Тома Биков.

Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението, смята депутатът от партията на Борисов.

Той отрече да се заформя коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН  и “Възраждане”. “Всяка от тези формации не подкрепя настоящото  управлението, но по различни причини.  Не виждам възможност да сформираме общо управление с тези партии. Подобна конфигурация не би решила и политическата криза, която е момента най-сериозния проблем”, категоричен бе Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай