Кючюк с коз в Европарламента. Защо трябва да ни приемат в Шенген

България прекрати схемата със златните паспорти, припомни лидерът на евролибералите

Кючюк с коз в Европарламента. Защо трябва да ни приемат в Шенген | StandartNews.com

„България миналата година прие законодателство и сложи край на инвестиционната схема за гражданство, гарантирайки прозрачност и ясни правила за достъп до страната. Така България доказа себе си като надежден партньор. Сега е време обаче на двете държави – Австрия и Нидерландия да покажат, че дебатът за бъдещето на политиката по миграция и убежищата, минава през това България и Румъния да бъдат част от Шенгенското пространство.“ Това категорично заяви днес по време на дебатите в Страсбург лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/“Обнови Европа“.

По думите му Шенген е въпрос на доверие, а данните за продажба на визи в Шенгенското пространство са обезпокоителни.

„От години повтаряме, че в територията на споделено доверие няма място за златни визи и златни паспорти, на неоснователно предоставяне на достъп до най-голямото постижение на ЕС - свободната му зона за придвижване. България осъзна това и се пребори, гарантирайки прозрачност и ясни правила за достъп до страната“, категоричен бе Кючюк. Той призова за обединение и силно послание от Европейския парламент в полза на приемането на България и Румъния в Шенген.

Илхан Кючюк заяви още, че ЕС няма да стане по-силен, ако едни граждани са привилегировани, а други вечно чакат на опашката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай