Кючюк: Нов кабинет в този парламент? Не

За нас, младите от ДПС, Ахмед Доган е голяма емоция

Кючюк: Нов кабинет в този парламент? Не | StandartNews.com

 

Нашето разбиране е, че е в рамките на това Народно събрание, няма ресурс за ново мнозинство. Това заяви евродепутатът и председател на младежкото ДПС Илхан Кючюк по Нова телевизия. Той припомни, че още от самото начало на това правителство, Движението е опозиция. От момента на влизането във властта на националистите, ние показахме ясно отношението си към кабинета и продължаваме да твърдим, че не направихме нито една съществена реформа и в същото време не стоим добре в ЕС, добави Кючюк. Като зрели политици обаче ние не призоваваме към вандализъм и това ясно се видя по време на протестите в „Росенец“, добави той.

Протестиращите там бяха различни, едни, които чупиха автобуси и се опитваха да пробият кордона. На други исканията бяха срещу политическата система и ние им казахме, че не това е мястото да протестират, добави евродепутатът.

Христо Иванов се опита да разкъса политическия кордон, там имаше прококации, каза Кючюк и припомни, че от страна на симпатизантите на ДПС не е имало агресия. Ние не организирахме мероприятие с партийно-пропагандна цел, централата на ДПС не се е намесвала, добави Кючюк и изказа поздравления за зрялата реакция на полицията, която не е допуснала инцидент.

Едно нападение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган е нападение срещу всички симпатизанти на Движението, обясни Кючюк. Той добави, че младите имат личен допир  до него, той им е отделял достатъчно време, за да изслушва идеите и мненията им за развитие на Европа.

Всичко това не може нито да бъде купено, нито да бъде продадено, това е емоция, която външни хора трудно могат да разберат, каза Кючюк.

Той заяви, че след решението на Ахмед Доган и Делян Пеевски да снемат охраната си от НСО, всички в ДПС се притеснят за здравето и живота им. Политиците да трябва не се намесвят в работата на специализираните органи. Решенията трябва да се взимат професионално, а да не са съпроводени с политически квалификации, заяви Кючюк и добави, че Христо Иванов не може да бъде носител на всемогъща компенетност, така че да казва кой да бъде охраняван и кой не.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай