Кючуков: Основният ни опонент в Кърджали е ДПС, а не ГЕРБ

Кючуков: Основният ни опонент в Кърджали е ДПС, а не ГЕРБ | StandartNews.com

Кърджали. На изборите за ЕП червените в област Кърджали останаха трета политическа сила като загубиха 4500 гласа в сравнение с парламентарните през миналата година.

Според областния председател на БСП Кърджали Георги Кючуков няколко са основните причини за слабото представяне на евровота на БСП в региона.„Коалицията с ДПС на национално ниво не се възприемала добре от нашите членове и симпатизанти. Трябва да подчертая, че основният ни опонент в област Кърджали е ДПС, а не ГЕРБ. Борисов загуби тук 5 700", обясни Кючуков и призна, че евроизборите са били тежки за партията. По думите на партийния лидер прословутото кафе в Кърджали на Бойко Борисов и Лютви Местан, не е било случайно.

Другата причина за ниския резултат на БСП в Кърджалийско бил проектът АБВ, който сериозно разколебал левите избиратели и те не стигнали до урните. Като пропуск Кючуков изтъкна и недостатъчно активната разяснителна кампания. Колегата му Милан Миланов допълни, че неясната позиция на БСП за кризата в Украйна също „помогнала" за загубата на изборите. Като приоритетна задача през следващите месеци БСП Кърджали определи подготовката за местните избори. Според социалистите няма условия за провеждането на предсрочни парламентарни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай