Кутев: Пренасочваме средства от енергийните корпорации към хората

Кутев: Пренасочваме средства от енергийните корпорации към хората | StandartNews.com

София. Задържането цената на тока е помогнало за пренасочване на средства от големите корпорации към обикновените хора. Това съобщи депутатът от БСП Антон Кутев в сутрешния блок на Нова тв. По отношение на сектор „Енергетика" всяка година в управлението на ГЕРБ е имало качване на цената на тока, но управляващите не са позволили ново увеличение, обясни той.

„Не знам дали НЕК има дълг от 3 млрд. лева, но знам, че със сигурност има печалба и са спестени 100 милиона лева на потребителите. Дори и да имало дълг на НЕК, той трябва да бъде преразпределен към производителите", каза още Кутев. И изтъкна, че „огромните печалби" в сектор „Енергетика" трябва да се намалят.

Управляващите са в диалог с ЕК, както и други предишни правителства. Това каза депутатът за процедурата на ЕК за „Южен поток" и ЕРП-тата.
"Няма дисонанс" в отношението с Брюксел, каза народният представител и уточни, че ЕК може да се съмнява, че атаката срещу ЕРП-тата е политическа, но не го е казала в прав текст.

„Тези от нас, които нямат друга работа, ще присъстват. Решение на групата на Коалиция на България дали да присъства на вота на недоверие в петък няма. Не може и да се очаква, че когато сме в предизборна кампания, всички ще сме на линия. Проблемите в енергетиката са изключително важни, но нито са от вчера, нито ще свършат утре. Ние нямаме никакъв проблем с това да говорим по тях. Но е абсолютно излишно да го правим в деня преди изборите", каза депутатът по повод спекулациите, че вотът на недоверие в петък ще бъде осуетен заради липса на кворум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай