Кутев: Не се чувствам виновен за паниката с банките

Кутев: Не се чувствам виновен за паниката с банките | StandartNews.com

София. „Не се чувствам виновен. Вероятно аз мога да бъда последния човек, който може да бъде виновен. В края на краищата, ако трябва да поема отговорността заедно с Борисов и Петков, тъй като те имаха бая по-сериозни изказвания от моите и ако аз ще трябва да съм отговорен за това, мога да поема отговорност", коментира в парламента депутатът от БСП Антон Кутев паниката около банковата система в страната.

Помолен да коментира заявената от ДПС теза, че може да няма достатъчно политическа воля за преодоляване на президентското вето, наложено вчера и дали е имало разговори с тях, Кутев отговори, че преговорите се водят от ръководството на групата и на председателки съвет, на които той не е член. „Най-вероятно е имало такива разговори, но какво са се разбрали, аз не мога да кажа", допълни той.

На въпрос, дали има разграничаване на позициите на двете партии, народният представител отговори, че такова очевидно има. „Няма никакво съмнение, че това, което се случва в последните дни, е видимо разграничаване на позициите и това е част от процеса в държавата. Очевидно е, че ние в момента с ДПС не можем да работим в този вид, в който сме", заключи Антон Кутев.

Кутев коментира и решението на "Атака" да бойкотира парламента. "Поведението на Волен Сидеров винаги е било непредсказуемо. И той на това се осланя, така разбира политиката. Тази ситуация води до опити за диалог, което не е лошо. Има полза от това, има още месец до края на парламента и ще трябва да се решават проблемите с консенсус", коментира Кутев.

Парламентът трудно работи, защото трябва консенсус между нас и ГЕРБ, а той очевидно трудно се постига, каза още депутатът по повод на това, че два часа след началото на заседанието депутатите все още не са приели окончателно седмичната си програма. "Това е положението, според нашата конституция парламентът може да се разпусне, когато падне правителството. Това ще продължи до 6 август, надявам се все пак за този един месец да намерим начин да свършим полезни неща. Има поне 5-6 закона, които са важни и се надявам да минат", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай