Кутев: Конгресът за някои приключи, за други – не

Депутатът смята, че в думите на Корнелия Нинова има реваншизъм

Кутев: Конгресът за някои приключи, за други – не | StandartNews.com

София. ЧКутев: Конгресът за някои приключи, за други – не

Депутатът смята, че в думите на Корнелия Нинова има реваншизъм

София. СПИН скандалът в БСП е на път да набъбне и да стане грандиозен. След като червената фурия Корнелия Нинова препоръча на колегата си Антон Кутев да напусне политиката заради сравнението на БСП със СПИН, Кутев отвърна мощно на удара - конгресът за някои приключи, за други – не, коментира той.

Поводът за словесната атака е всъщност интервю на отговорника по медийната политика Кутев, в което той сравнява БСП със СПИН, като обяснява, че партийната искра пламвала в социалистите или по наследство или по полов път. Журналист го пита: Дъщеря ви също харесва социалистическите символи. Явно по наследство?". А Кутев отговаря: "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си". "Нечувано и обидно. Ако някой се е питал що е то социализъм, вече знае", изригна Нинова в специално обръщение до медиите в петък сутринта. И поиска оставката му, тъй като смята, че думите са "обидни към много социалисти и отблъскващо към много млади хора".

Червената депутатка продължава в пиперливия си стил: "Според висш представител на ръководството на БСП, това е тежка болест. Който се докосне до нея, е обречен. Ако не на смърт, то поне на мъчителен живот". "Че БСП е болест го твърди Нинова, не аз, пак тя сравнява партията с тежка болест,заяви за агенция Стандарт Нюз Кутев. "В интервюто казах нещо много простичко и със самоирония, тъй като за баща ми БСП е кауза, за мен-също и за дъщеря ми, която на всеки митинг и проява на БСП е с мен", допълни още той. Кутев хвърли ръкавицата на Нинова за идеен спор относно социалното равенство дори и директно пред медиите, но след като и двамата си покажат "банковите сметки и имотите".

Видимо афектиран от откритото обръщение на Нинова до журналисти, Кутев вкара в спора и децата: "Моята дъщеря е на всяко мероприятие на БСП, а нейният син е в Щатите". Тази реакция е още едно доказателство, че такива хора нямат място в ръководството на БСП, отвърна му Нинова. "Синът ми прославя България на световната математическа сцена и преди да замине за САЩ е бил на всяко мероприятие на БСП", допълни още тя. Нинова уточни, че е направила обръщението срещу Кутев заради стотици обаждания на разгневени социалисти и симпатизанти. Нинова уточни, че е направила обръщението срещу Кутев заради стотици обаждания на разгневени социалисти и симпатизанти.

Синът на Нинова - Рафаел е с множество медали по математика и тази година на 11 август бе приет да следва в престижния университет Бъркли в САЩ. Дъщерята на Кутев - Мина пък е отличничка в I-ва Английска гимназия. Репликите за наследниците между Нинова и Кутев обаче са съвсем в периферията на скандала и по-скоро са изпуснати неволно.

Соцактивисти съзряха в публичната размяна на остри думи отново битка между лагерите на Станишев-Първанов. Нинова минава за човек на президента (2002-2012) Георги Първанов, а Кутев-като приближен на соцлидера Сергей Станишев.

Кутев е категоричен, че няма да се оттегли от поста си. Няма да се оттегля от поста, който заемам, най-малкото, защото не Корнелия ме е сложила на този пост. За този пост ме е предложил Сергей Станишев и са ме гласували хора. Ако тези хора, и този човек кажат, че трябва да се оттегля, ще го направя, но не Корнелия Нинова е човекът. Конгресът за някои приключи, за други – не, но съжалявам, че това се превръща в общонародна тема, което не е добре за БСП, повтори Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай