Кутев: ДПС не ни извиват ръцете

Кутев: ДПС не ни извиват ръцете | StandartNews.com

София. Няма лошо да има избори, ДПС не ни извиват ръцете. Така Антон Кутев от БСП коментира пред бТВ изказването на лидера на ДПС Лютви Местан за предсрочен парламентарен вот до края на годината.

Кутев обаче отчете факта, че на левицата й липсва диалог с ДПС. „Редно е такова решение да се говори в коалицията и е под въпрос дали така трябваше да бъде поднесена информацията. Имаше липса на диалог. Избори се обявяват като се тръгва към тях, а не, че трябва да се случат след няколко месеца – така, например, настъпва демотивация на администрацията", подчерта Кутев.

По думте му след време пресконференцията на Местан отпреди ден може да бъде оценена като политически гаф.

Депутатът от ДПС Четин Казак отречеспекулациите, че ДПС напада БСП. Той повтори тезата на лидера си – че стъпката към предсрочни избори била продиктувана от нуждата да има "контролиран, плавен преход към стабилизиране на политическия процес".

„Вчера г-н Местан заяви, че е говорил и с г-н Станишев и с Орешарски, така че не може да става дума за липса на диалог. Но обществото е разделено след евровота – този формат на управление за съжаление не беше прелегитимиран, но няма и друга конфигурация в настоящия парламент, която може да претендира за легитимност", заяви Казак.

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък призова за незабавната оставка на правителството и незабавни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай