Кутев: БСП трябва да бъде по-рязка

Кутев: БСП трябва да бъде по-рязка | StandartNews.com

София. БСП е по-мека отколкото трябва да бъде в парламента. 25 години всички работят срещу БСП. Аз съм убеден, че в обществото има хора, които имат негативно мнение за БСП, но без да знаят защо. Това каза предБНТ Антон Кутев от БСП.

"Ние имаме нужда от определено по-рязка опозиционност и по-рязко говорене, което не ни се получава", коментира той.

БСП има много основание да бъде по-рязка като опозиция – 8 милиарда заеми в бюджета, провала с Южен поток и Слави Бинев са част от причините за това, аргументира се Кутев. Той каза, че провалът с Южен поток променя и отношението му към ЕС.

"Аз за себе си започвам да преосмислям отношението си към ЕС, когато става дума за толкова големи провали като този. Южен поток разбира се, е провал на българското общество и на българските политици включително. Но той беше направен, този провал, под прякото въздействие на европейските институции с определено нерегламентираната намеса. Тоест, европейските институции за Южен поток се намесваха не само по регламентиран начин и не само, аз бих го казал – по честен, начин. Резултатът е ... поредната огромна загуба за България", коментира още Антон Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай