Кутев: Служебното правителство ще разкрие нови схеми

"Никога не съм си представял дълбочината на цялото това лошо управление"

Кутев: Служебното правителство ще разкрие нови схеми | StandartNews.com

Трябва да изчистим това, което се случва, а се случват ужасяващи неща. Това заяви в ефира на БНТ говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

"Никога не съм си представял дълбочината на цялото това лошо управление, докато бях депутат", добави той.

"Далеч съм от идеята, че всички политици са мошеници. Виждам места, на които е скандално това, което се случва. Става дума за такова обвързване на властите и системно сработване, за да не се спре кражбата, та това си е организира група", каза говорителят на служебното правителство.

"Някой очевидно е получил комисионни. Прокуратурата е влязла в "Автомагистрали" преди 20 дни, но аз не съм чул нищо. Липсва ефективно управление и стотици милиарди са изхарчени ей така", заяви Кутев.

"Проблемът и е, че свършихме донякъде нашата работа, но не виждаме до момента да има наказани. Ако институциите, включително независимите, не докажат, че ние няма да позволим това да се случва, обезсмисляме държавата", смята той.

По думите му, ако сега, като е казано, че има проблем, прокуратурата и съдът не реагират, това показва, че имаме конституционна криза.

Кутев анонсира, че до дни служебното правителство ще разкрие нови проблеми и схеми.

"Обществото разбира, че имаме неефективни институции. Може да стигнем до криза до самата подредба на държавата. Следващият парламент ще бъде много отговорно натоварен и трябва да направи големи промени", смята той.

"Стигаме до един стар лаф - ние ги махаме, а те ги връщат", заяви говорителят на служебният кабинет.

"Борисов говори, че има пари в бюджета и това е вярно. Вървим добре", призна обаче той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай