Курумбашев: Не пилейте гласа си

Курумбашев: Не пилейте гласа си | StandartNews.com

София. Здравейте сърца червени. С тези думи водачът на листата на Коалиция за България в 24 МИР в София Петър Курумбашев се обърна към хилядите симпатизанти на БСП в зала 1 на НДК по време на закриването на кампанията на социалистите в столицата. „Помните ли когато Калфин и Данаилов спечелиха 500 000 гласа на 2 тур на президентските избори? Не си пилейте гласа. Единствената сила, която може да се противопостави на ГЕРБ и да каже, че никога няма да се повтори такова управление, е „Коалиция за България". Тук няма втори тур, заяви Курумбашев. И призова хората да мислят внимателно, когато избират. Едни завършват кампанията си в НДК, а други в прокуратурата, заяви още Курумбашев. Той разказа виц пред залата: Цветанов звъни на Борисов и казва - имам добра и лоша новина. Борисов иска добрата. Цветанов: спечелихме изборите. Лошата е, че никой не е гласувал за нас.

„Не успяха ли да разберат ГЕРБ, че ще победим на 12 май. Призовавам ви към убедителна победа", заяви Петър Курумбашев. С думите „Аплодисменти за Станишев, който изнесе основната тежест на кампанията", софийският водач на 24 МИР взриви залата.

 

"Паднаха маските на ГЕРБ и грозната истина излезе наяве. Тя не е компромат. Доказателствата са налице и българската прокуратура твърди това. Разкри се престъпното управление, което сме имали последните години. Обещах ви, че Борисов и обвиняемият Цветанов ще останат в миналото. Днес трябва да покажем червен картон на ГЕРБ с бюлетина номер 5!" Това заяви водачът на листата на Коалиция за България в 23 МИР Жельо Бойчев по време на закриването на кампанията на Коалиция за България в НДК в София.

Бойчев отбеляза, че днес вече никой не се съмнява, че всичко това се е случвало в България. „ЕП ще постави въпроса за подслушването. Дошло е време разделно, време за радикална промяна. Аз вярвам в хората на България, в тяхната мъдрост и чувство за достойнство", категоричен е той.

Жельо Бойчев припомни, че само преди месец е обещал, че БСП ще проведе най-откритата, честна и скромна кампания в София. „Направихме го. Проведохме хиляди срещи. Видяхме много болка, отчаяние, страх, липса на вяра. постарахме се да представим нашата програма и решения. Днес сме удовлетворени, че спечелихме битката за морала и почтеността в политиката", каза Жельо Бойчев.

Той бе категоричен, че само със силата на хората БСП може да победи и да постави ново начало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай