Кунева: Реформаторското мнозинство се разширява

Кунева: Реформаторското мнозинство се разширява | StandartNews.com

Монтана. "Реформаторското мнозинство се разширява. Бойко Борисов е съобщил, че приема нашите 6 предложения за излизане на България от кризата". Това съобщи в Монтана лидерът на партия „България на гражданите" Меглена Кунева.

"Реформаторският блок иска разпускане на това народно събрание, а следващото да подготви условията за свикване на Велико. Дотогава ще бъде създадена конструкцията на новата конституция. Това е, което ни държи заедно", каза тя за другите лидери на партии от болка, които дойдоха с нея в Монтана. Партиите да отстъпят крачка назад и да дадат пространство на гражданите, поиска още Кунева. Затова реформаторският блок започва да създава граждански съвети по места. Монтана е вторият град след Шумен, в който се изгражда такъв съвет. В него се включват 4 –ма лекари, филолози, педогози, бизнесмени. Има и 23-годишен юрист.

Лидерът на земеделците от блока Николай Ненчев обяви, че те ще поискат една трета от печалбата на арендаторите да се дава на собствениците на земята. Корман Исмаилов от партията „Свобода и достойнство" съобщи, че екип на блока подготвя правила за формиране на листите, с които ще се явяват на следващите избори.

"Ние сме изключителен екип, със силна воля и ще спечелим убедително", обяви и лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай