Кунева иска обща президентска кандидатура на РБ

Кунева иска обща президентска кандидатура на РБ | StandartNews.com

"Реформаторският блок би могъл да излъчи обща кандидатура за президент, искрено се надявам на това", обяви вицепремиерът Меглена Кунева в ефира на Нова телевизия. Тя сподели, че след националните съвети на СДС и ДБГ партиите уточнили, че стоят зад идеята за обща номинация на Блока за предстоящите президентски избори.

ДСБ обаче, което е част от РБ, но в опозиция на управлението, още не е излязло с позиция. Кунева застана зад текстовете в антикорупционния закон, който предстои да се разглежда за втори път в Народното събрание. "Корупцията се мери според усещането. Трябва да вземем мерки", убедена е тя.

Кунева защити и текстовете в законопроекта, касаещи реагирането по анонимни сигнали. „Даваме на хората право да гласуват, а когато трябва да им дадем още едно средство в ръцете, за да направим държавата си по-добра, казваме: „Аааа, не! Това са някакви извънземни, които ще дойдат, много лоши хора, които ще започнат да клеветят съседите си". Мисля, че това е абсолютно неправилно", смята вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай