Край! Съдбата на Борис Бонев е ясна

Общинарите от ПП-ДБ взеха най-важното решение

Край! Съдбата на Борис Бонев е ясна | StandartNews.com

Край! Съдбата на Борис Бонев е ясна. Общинарите от ПП-ДБ вече са склонни да оттеглят кандидатурата му за председател на СОС, съобщи "Труд", позовавайки се на съветници от опозицията.

Обяснението им бе, че работата трябва да се отпуши, а основна пречка за това е, че всички партии са против Бонев и колегите му от ПП-ДБ ясно виждат това, след като и днес кандидатурата му не мина.

Проблемът е, че не е ясно как ще реагират съветниците от “Спаси София”, които са в коалиция с ПП-ДБ, ако кандидатурата на техния лидер бъде оттеглена. Самият Бонев се бе заканил, че не желае подкрепа от ГЕРБ и ако получи такава, ще изтегли своите 7 съветници от групата.

“ГЕРБ са казали, че не подкрепят Бонев, но е възможно да гласуват за друг кандидат от ПП-ДБ, но не и от хората на “Спаси София”, заявиха от втората по големина група в СОС.

Както и на 13 ноември, и днес след две тайни гласувания резултатите се повториха и СОС отново не успя да си избере председател. При първото гласуване ПП-ДБ, БСП, ИТН и “Възраждане” подкрепиха своите кандидати, а на балотажа Бонев отново взе 23 гласа, а Тонова - 9. И в двете гласувания групата на ГЕРБ-СДС, която е от 14 души, не участва. За да бъде избран председател на съвета са нужни поне 31 гласа от общо 61 в СОС.

Трети опит за избор на председател ще бъде на 30 ноември. Очаква се дотогава ПП-ДБ да сменят кандидатурата за председател на СОС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Наблюдател
преди 5 месеца

Едно умно решение. Сетиха се.

Откажи
angelos
преди 5 месеца

Този е пълен неадекватник, въздух под налягане. Нящу си въЗНОобразява!

Откажи