Край! Габриел отсече: Отиваме на избори (Видео)

Брифинг на преговорния екип на партията

Край! Габриел отсече: Отиваме на избори (Видео) | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Отиваме на поредни избори!

Това стана ясно от думите на вицепремиера в оставка Мария Габриел по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Бих искала да благодаря и на акад. Денков, с който не прекрачихме граници. 

Днес искам да кажа пет неща. В последните 9 месеца смятам, че всички видяхме, че важни реформи се случват с ГЕРБ. Показахме, че можем да отстъпим в името на националния интерес. В името да направим всичко възможно България да има правителство, имаше разговори. Отново направихме отстъпки.

Имаме общи точки, но вероятно ще се върнем към тях след избори. 

Казваме "не" на постоянните нови условия, на новите и нови условия. Искам да изразя съжаление от създалата се ситуация, в която е видно, че бяха направени много отстъпки, но имаме солидна основа. За съжаление се очертава да се върнем на тях след избори. 

"Утре ще внеса писмо в НС, че оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат. Казваме „не" на преговори с втори мандат“. ", добави тя. 

В брифинга се включи и Рая Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ: „Тези преговори отразиха какво е мнението на преговарящия екип на нас към самите нас. Така не може да спечелим доверието нито на българите, нито на чуждестранните ни партньори.

Благодарим на Мария, че нито за секунда не спря да изпълнява задълженията си, положи всички усилия и използва всичките си международни контакти и българските моряци от кораба „Руен“ бяха спасени. Този ангажимент е успех и пример“, каза Рая Назарян.

Мария Габриел издаде, че когато ГЕРБ е казал, че е готов да отстъпи енергетиката и отбраната, е последвало ново желание за смяна и на министъра на вътрешните работи.

„Казах, че не очаквам лични извинения, а извинения към всички жени и майки, които са на високи позиции. Не съм получила такива извинения“, каза още Габриел. 

„Не съм имала разговор с Асен Василев“, добави вицепремиерът в оставка. 

Казваме „не" на преговори с втори мандат“. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
София
преди 1 месец

34 Години погубена Бг

Откажи