Кр. Велчев: 150 самолета продадени по 2000 лева

Радев иска цялата власт, мълчи за Божков и Цветан Василев

Кр. Велчев: 150 самолета продадени по 2000 лева | StandartNews.com

 

 

„Човекът с вдигнатата ръка и свит юмрук иска оставка на правителството, оставка на парламента, оставка на главния прокурор. Иска цялата власт в свои ръце. След тези оставки той може да обяви извънредно положение и изборите да се отложат за пролетта, а защо не и да се проведат заедно с президентските с мотива, че ще излязат по-евтино. Така ще превърне България в президентска република“. Това предупреди членът на изпълнителната комисия на ГЕРБ и зам. шеф на парламентарната група Красимир Велчев по БНТ.

Той обвини Радев за войната между институциите, заради която нямало как същите тези институции да бъдат силни. "Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие в държавата. Не може просто така да подадем оставка, без да предвидим какво ще се случи. Единственото решение е диалог между институциите, но как да се проведе, след като той абсолютно се отказва от страна на президента. Няма как да се съществува силна държава без силни единни институции", каза Велчев.

Визирайки обвиненията в корупция депутатът зададе въпроса къде е бил бившият шеф на ВВС и настоящ държавен глава, когато преди години са били разпродадени 35 летища и 40 морски бази за по 35 стотинки за квадратен метър. „Защо не са реагирали на разграбването на армията? 150 самолета Ан-2 са разпродадени за по 2000 лв. Яхти са продавани за по 5000 лв. Разпродавали са ги на кило за желязо. Разполагам с документи“, възмути се членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Той засегна и темата за щедрото финансиране на протестите, след като ден по-рано шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че мафията стои зад това. „През последните два месеца, не чух никой от президентството да изкаже становище или отношение за Васил Божков и Цветан Василев, говорят за мафията, но не споменават имена. Така не се гради политика, да посочи кой е мафията, кои са мафиотите в парламента“, заяви Велчев и добави, че всички са наясно кои олигарси стоят зад това финансиране. Той обърна внимание и на факта, че атаките са станали изключително злобни, след като от знакови фигури е била потърсена наказателна отговорност и знакови семейства са били прибрани зад решетките. А самият хазартен бос Васил Божков избягал в чужбина, след като явно осъзнал, че ще е следващият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай