Връща ли се Кацаров на власт

Той посочи, че най-важната задача на следващото служебно правителство е да организира честни избори

Връща ли се Кацаров на власт | StandartNews.com

Бившият служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви, че най-важната задача на следващото служебно правителство е да организира честни избори. В отговор на въпроса дали Кацаров е канен за министър, той коментира, че не е водил подобни разговори.

Властта не ме интересува, интересува ме здравната система и реформата в нея. Що се отнася до реформата, аз мога да я проведа, но мога и да помагам с удоволствие на някой друг да я реализира“, отбеляза той в "Денят започва с Георги Любенов".

Кацаров подчерта, че е оптимист за бъдещето, защото нагласите на обществото и съвременните партии са в посока на това да се извърши реформа в здравеопазването.

"Не беше променено нещо съществено за последните месеци в сферата на здравеопазването, това е малко време за съществени промени. Притеснителното е, че няма програма за подобна промяна, при положение че здравната система наистина се нуждае от сериозни реформи", заяви той.

Огромният проблем на здравната система е, че тя не е фокусирана върху потребителя, смята Кацаров.

Според него новата вълна от COVID-19 не представлява заплаха и не се налагат извънредни мерки. По думите му Омикрон е изравнен като симптоматика с грипа. Според него работата на предстоящото служебно правителство ще бъде значително по-лесна, въпреки новата вълна на ковид.

„Миналата година служебното правителство беше изправено пред големи трудности заради тежкото протичане на Делта варианта на коронавируса и заради лошото състояние, в което се намираше здравната система. Тежкото наследство от 10-годишното управление на ГЕРБ постави огромни трудности пред тогавашното служебно правителство“, коментира Кацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай